1. toukokuuta 2018

18

Täysi-ikäinen nainen mä oon
Eksyn ihan varmast' maailman tuuliin
Stressimme vahvistukoon
Tahtoisin aloittaa elämäni suurta matkaa ...

Siinä mun ikiomat neljä riviä Paula Koivuniemen ikonisesta kappaleesta omistettuna kaikille juuri 18 vuotta täyttäneille, joiden joukkoon itsekin liityin 24.4. Mitään henkisiä muutoksia fyysisistä nyt puhumattakaan en ole vielä pannut merkille, mutta onnitteluja kyllä satoi kaikista ilmansuunnista niin perheeltä, puolituntemattomilta kuin pankiltakin. Kiitokset vielä kaikille tasapuolisesti!


Eihän mun täysi-ikäisyydestä tai aikuisuudesta, mitä termiä nyt tahtookaan käyttää, ole mitään hyötyä täällä Kanadan päässä, mutta voin sentään haaveilla mitä kaikkea upeaa mä voin sitten Suomessa tehdä. Eli ainakin:
- päästä katsomaan kaikkia Finnkinossa tarjottavia leffoja (vihdoinkin)
- uusia passin ilman vanhempien lupaa (se vanha kuva kaipaakin päivitystä)
- mennä naimisiin (huomhuom! ei päde vielä Kanadassa)
- äänestääää (eduskuntavaalit 2019 täältä tullaan!)
- selittää itse mun Wilman poissaolot (en malta odottaa)
- kirjoittaa koulun lupalaput itse (tästä olen päässyt jo nyt nauttimaan)
- pelata rahapelejä lähikaupassa (ja astua sen maagisen sinisen K18-rajan yli)
- hakea huomattavasti lukuisimpiin kesätyöpaikkoihin (pestiä se ei tosi takaa, valitettavasti)
- sekä mikä parasta, osallistua bingoon!
- ai niin, kai niitä jotain alkoholijuomiakin voi ostaa

Okei, pitää kyllä myöntää, että tuosta tämänhetkisestä ainoasta ilosta eli koulun lupalappujen kirjoittamisesta on tullut aika kaikkivoipainen olo. Vähän sama fiilis, kun sain ensimmäisen läppärini eikä enää tarvinnut mennä kysymään isältä järjestelmänvalvojan salasanaa, koska sä olit oma järjestelmänvalvojasi. Muistan vieläkin kuinka hyvältä se tuntui.

Tällä postauksella ei ollut mitään sen kummempaa suurta ideaa kuin ilmoittaa tämä suuri ilosanoma ja hiukan vitsailla. Mulla on pääkopassa idea hiukan syvällisemmästä pohdinnasta liittyen merkkipäivään, mutta nyt ihailkaa vain näitä Sinemin ottamia kuvia viime tiistailta. Huh, kuvissa poseeraminen ei ainakaan helpota vanhetessa... lonkkakin alkaa ikävästi painaa.


... Sua tarvitsen baarikaveriksi
Täysi-ikäisen naisen
Darran me jaamme
Vappuna tukekaamme
Täysi-ikäinen nainen
Tuntee arvon aikuisuuden

Näiden sanojen saatteeksi hyvää vappupäivää sinne Suomeen ja terkkuja kaikille kavereille! Täällä oli huomattavasti leppoisampi meno, kun koko vappua ei juhlittu ollenkaan.

- Täysi-ikäinen, ei vielä läheskään aikuinen, nainen


PS. Anteeksi perheelle ja suvulle karskista sanoituksesta. Niiden todenperäisyyttä en vahvista, mutta myöntäkää toki, että kekseliäisyyden puolesta voisin ihan hyvin tuurata oikeaa Koivuniemeä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti